måndag 13 april 2009

Turkos manchester och rosablommiga detaljer

Efter nästan en månads frånvaro från både symaskin och blogg har jag äntligen något nytt att visa er! Jag tjatade till mig lite "egentid" igår och det resulterade i ett par nästan helt färdigsydda hängselbyxor. Jag nämnde dem i mitt tidigare inlägg, då sa jag visserligen att jag skulle matcha dem i färg och storlek med den brunprickiga tröjan. De matchar fortfarande i storlek, men den blev inte helt i de färger jag tänkte på då. Jag kom på helt andra tankar och gjorde istället en variant av byxa som jag länge velat testa att sy.
framsida och baksida

Inspirationen är hämtad från Ottopippis snygga hängselbyxor, men jag misstänker starkt att jag har sytt dem på nåt annorlunda vis. Jag brukar alltid lyckas göra saker svårare än de egentligen behöver vara, fast jag måste säga att det här gick förvånansvärt smidigt ändå! Det är klart, det blir liksom lite trial and error när man experimenterar såhär, som ni vet, och man lär sig jättemycket på vägen, men sen finns det dumt nog inget perfekt mönster att använda till nästa byxa om man skulle vilja göra en exakt likadan... Jag blev i alla fall helnöjd med det här byxparet!

Fickor fram med överkanten i samma härliga tyg som bensluten. På baksidan applicerade jag en häst. Namnlappen fick sin plats på insidan i nacken. Knapphål är inte sydda än och knappar saknas fortfarande. Tråden tog slut innan jag hann påbörja knapphålen... Det blir klädda knappar i samma blommiga tyg som övriga detaljer tänkte jag.

Byxorna är förstås för stora för henne, men det var jag medveten om när jag valde att sy dem i storlek 80 cl. Man vet ju liksom aldrig riktigt hur lång tid det tar för en att sy färdigt ett plagg när man är nybörjare, därför syr jag hellre i en storlek för stort så kanske hon hinner använda kläderna sen när de väl är färdigsydda! :)


Mönster: Ottobre design 1/09, Puuheppa hängselbyxa, storlek 80 cl, med egna tillägg. Benen är förlängda.

Material: Turkos finecord manchester, en stuvbit från Tygverket. Blommiga tyget är (förmodligen en f.d. gardin) köpt i någon second hand-butik i stan.

Plus: De blev jättefina!! Och det var enkelt att sy... Visst stötte jag på patrull då och då, men jag löste alla små problem som dök upp. Hurra! :)

Minus: Trist att jag inte fick knapphålen sydda och har dem och knapparna kvar.