onsdag 30 september 2009

Att sy igen en vändöppning

Något som jag går och funderar över... Jag slänger ut det här som en publikfråga.
Hur syr man snyggast igen ett "vändöppningshål"
på ett vändsytt föremål??
Hur gör du?
Är det sy för hand som gäller alltid? Finns det nån bra beskrivning i bokform, bloggform, syforumform... Tips emottages alltid lika tacksamt!

6 kommentarer:

Husfrun på landet sa...

Ja jag syr för hand. Min kära mor visade mig hur man gör osynliga stygn... Lite svårt att förklara men jag har sett en video på youtube, ska se om jag hittar den igen... Återkommer :)

Husfrun på landet sa...

http://www.youtube.com/watch?v=PbvdMP9VC1Q

Fast jag syr mindre stygn och från undersidan...

Y sa...

jag syr gärna på maskin om ja gkan hitta nåt ställe där det inte syns, som tex insidan av ärmen på en fodrad jacka

Roblin sa...

syr med för hand, om det inte går att smyga undan det med maskin. en det blir oftast så fult så jag undviker att göra det :-pa

jugend.liebe sa...

Jag syr också för hand. En gång har jag lyckats med att det inte syntes, men när jag har sytt fyllda föremål (t.ex. mjukisdjur) blev det alltid en synlig söm.

jayamila sa...

Jag skulle använda smygstygn här är en länk till en bild som visar det ganska bra : http://www.google.se/imgres?imgurl=http://nya.sykurser.se/wp/wp-content/uploads/2013/02/handsomnad_smygstygn.jpg&imgrefurl=http://www.oguiadacidade.com.br/buscaweb/index.php?q%3DSmygstygn%26search%3Dweb&h=121&w=380&tbnid=ThntIhmCm2Ig2M:&q=smygstygn&docid=1idIU9Em_TqzaM&itg=1&ei=aiUCVoKtMYHNsgHQ2qWABg&tbm=isch&client=ms-android-zte&ved=0CB4QMygBMAFqFQoTCIKKxPujjMgCFYGmLAodUG0JYA